xd44ntjuh.nl

Puy du Fou: de Franse geschiedenis in één dag

My life - 11 August 2012

Puy du Fou

We zijn vanaf de camping één uur en vijftien minuten verwijderd van Puy du Fou, een themapark waar we een reis maken door de rijke geschiedenis van Frankrijk. Door de grootse, verrassende voorstellingen en authentieke dorpjes beleven we het verleden opnieuw. Daar gaan we dan – met Oscar als jarige job – in onze tijdmachine…

Het teken van de zege
Toen het kasteel van de Puy du Fou in 1977 werd ontdekt, was er niet veel meer over dan ruïnes en brandnetels. Ruim dertig jaar later is het gebied uitgegroeid tot een gigantisch themapark met tal van gigantische shows. Als we rond elf uur ‘s ochtends onze auto op een weiland parkeren, is het al een drukte van belang. Heel Frankrijk lijkt uitgelopen te zijn voor de Cinéscénie, en wij volgen na binnenkomst de menigte richting het Romeinse colosseum. Daar gaan we terug naar het jaar 300, waarin een tiental Gallische gevangenen drie uitdagingen moet winnen om hun leven te redden, waaronder één met hongerige leeuwen. Tijdens de spectaculaire Circusspelen kijken we onze ogen uit naar de pracht en praal van het Romeinse Rijk.

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Het geheim van de lans
Vervolgens reizen we naar de Middeleeuwen, waarin de jonge herderin Margérite – vergezeld door een magische lans – het kasteel moet beschermen, terwijl de ridders richting Orléans zijn vertrokken. In het heetst van de strijd bezwijken wij bijna van de hitte, maar bewapend met flesjes koud water en stokbroodjes met ham, overleven wij ook deze battle.

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Musketier van Richelieu
Gelukkig kunnen we midden op de dag verkoeling zoeken bij de Musketier van Richelieu. In een monumentaal theater uit de 17e eeuw worden we overdonderd door een wonderlijke show. Het schermen en de stunts, maar vooral het waterballet met danseressen en dressuurpaarden laat onze monden openvallen van verbazing.

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

De Vikings
Wickie de Vinking is één van onze jeugdhelden, dus de voorstelling De Vikings konden we natuurlijk niet overslaan. Bij binnenkomst valt ons oog op een groots decor, waar even later de woeste Vinkingen uit het Noorden een vredig fort binnen komen vallen. De special effects, vlammen en geluidseffecten vliegen ons bij deze show om de oren en we weten soms niet waar we moeten kijken.

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Het Bal van de Oiseaux-Fantômes
De laatste show die we vandaag willen bekijken is het Bal van de Oiseaux-Fantômes (volgens Oscar ook wel Oxxio Fanta), waarbij we huiverend omhoog kijken als de roofvogels over onze hoofden vliegen. Valken, oehoes, arenden en gieren schieten rakelings langs ons heen en scheren over de ruïnes van het oude kasteel. Ook het eindballet van de wouwen, tussen de pelikanen, maraboes en ooievaars zullen we niet snel vergeten.

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Puy du Fou

Het eindoordeel
Iedere show is zo anders en verrassend dat we niet kunnen kiezen welke voorstelling onze favoriet zou zijn. Aan het eind van de dag snappen we wel waarom Le Puy du Fou dit jaar een Thea Classic Award heeft gewonnen voor ‘World’s best theme park’. Dit was dan ook zeker een geslaagde verjaardag voor Oscar. Ben je ooit in de buurt, dan is dit themapark (ook met kids) zeker de moeite waard!

Puy du Fou

RSS feed for comments on this post.

 1. Anke
  (August 11, 2012)

  De foto’s bij dit stukje deden me op een of andere manier ontzettend denken aan het Land van Ooit, haha.

  [Antwoord]

  Danielle Antwoord:

  @Anke, daar moest ik ook gelijk aan denken toen ik het park hoorde en nu ik je comment weer lees heb ik het lied van Kloontje weer in mijn hoofd… en zin in IJS! ;)

  [Antwoord] 2. Marah
  (August 12, 2012)

  Dat ziet er erg leuk uit!

  [Antwoord] 3. Saskia
  (August 12, 2012)

  Oh wauw. Super gaaf!

  [Antwoord] 4. Sylvia
  (August 12, 2012)

  Ziet er erg tof uit! :D

  [Antwoord] 5. Laura
  (August 12, 2012)

  Wauw ziet er gaaf uit! En ik moest trouwens echt lachen bij die vrouwtjes met kaarten op het hoofd, haha.

  [Antwoord]

  Danielle Antwoord:

  @Laura, grappig he! Hebben niet eens van hun moeder geleerd een hoedje mee te nemen!

  [Antwoord] 6. appelig
  (August 12, 2012)

  Wat een leuk themapark, dat lijkt me wel wat!

  [Antwoord]

  Danielle Antwoord:

  @appelig, als je ooit eens in de buurt ben, zeker gaan!

  [Antwoord] 7. Veronica
  (August 13, 2012)

  Wat gaaf zeg! Ik wist niet dat zoiets bestond. Daar moet ik zeker ook een keer naar toe!

  [Antwoord]

  Danielle Antwoord:

  @Veronica, wij hadden ook geen idee, terwijl het al zoveel prijzen heeft gewonnen! Als je ooit eens in de buurt ben, zeker gaan!

  [Antwoord] 8. Dhini
  (August 14, 2012)

  Wat leuk om te zien

  [Antwoord] 9. Robert
  (April 6, 2013)

  Leuke en mooie foto’s. Wij zijn er ook geweest en waren ook onder de indruk. Elke vergelijking met het “land van ooit” is bijna een belediging. We adviseren het park bij iedereen die richting de omgeving gaat.
  Ben trouwens op zoek naar de muziek die bij de vogelshow is gebruikt. Zoek al 3 jaar, maar het is me nog steeds niet gelukt.

  [Antwoord]Laat ook een bericht achter