xd44ntjuh.nl

Ik ging los in ‘s-Hertogenbosch

Cultuur, Fashionabled, My life - 16 June 2012

Het is zover. We deden wat bijna alle afgestudeerde studenten doen; je OV-kaart misbruiken, het hele land doorreizen en nog snel die gratis kilometers maken. Van Hoogkarspel via Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch. Honderdvijftig kilometer kriskras door het land. En dat in minder dan honderdtwintig minuten.

Op Twitter stelde ik aan de vooravond van de grote reis de vraag of Den Bosch ‘s-Hertogenbosch (Sorry, Genootschap ter bevordering van het gebruik van de naam ‘s-Hertogenbosch) überhaupt wel de moeite waard zou zijn. Het antwoord van mijn volgers was volmondig ja. En Ilse was zelfs zo lief om nog snel een aantal tips naar mij te mailen. En dat hebben we geweten. Gewapend met haar e-mail, Google Maps en af en toe de zon liepen we door de noordelijkste stad van Noord-Brabant.

De biepmiepjes op stap!

Oranje welkom bij Jan de Groot.

The finest Bossche Bollen in town!

We ontdekten al snel banketbakkerij Jan de Groot, dé specialist in de echte Bosschebollen, bij het verlaten van het station. Nu vonden we het om tien uur ‘s ochtends nog ietwat vroeg om ons vol te stoppen met slagroom en chocola, dus vervolgden we onze weg naar de Markt, die op deze woensdag gevuld was met groente, fruit, bloemen, kaas, stoffen en kleding.

Trapsgewijs.

Sale bij Sasha doet ons goed.

Snoeperij Tum Tum.

Met wat vers fruit van de markt achter onze kiezen, vervolgden we onze weg richting de Ridderstraat, in deze zijstraat naast het Stadhuis bevindt zich de ouderwetse snoepwinkel Tum Tum. De zuurstokken, Jawbreakers en dropjes vliegen je om de oren. En dan kan ik het natuurlijk niet laten om ook mijn portemonnee open te trekken voor al dat lekkers.

Ouderwets snoephappen!

Lunchen bij Pink Melon.

We drunk Barbie!

Na een paar uur shoppen in onder andere de Vughterstraat, besloten we onze lunch te verorberen bij Pink Lemon. Je begrijpt dat ik al gelijk was verkocht bij de schattige etalage, tafelkleedjes en Barbapappa. We gingen beiden voor een Barbie juice en een rijk belegde bagel. Helemaal in ons element ontdekten we dat je hier ook terecht kunt voor een workshop of high tea. Daarnaast heeft de lunchroom zelfs een eigen webshop, hebberigheid!

Van Mij.

De indrukwekkende Sint-Jan’s Kathedraal.

Groot, groter, grootst!

Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, liepen we verder over de Hinthammerstraat, daar wisten we ons te bedwingen om niet binnen te stappen bij The Chocolate Company en kwamen uit bij de Sint Jan’s Kathedraal en de Parade. De Kathedraal moesten we natuurlijk even van binnen bekijken. Wat een immens gebouw en wat een hoog plafond! Zou hier de Hanglamp van oma het goed doen?
Tegenover de Kathedraal kwamen we overigens ook de bibliotheek tegen, daar moesten wij als echte biepmiepjes natuurlijk even naar binnen lopen. We werden vooral enthousiast van de jeugdetage en de duidelijke signering, daar kan de OBA nog wat van leren!

Oorbellen koekeloeren bij ‘t Gasseltje.

Guess what’s in there?

De komende tien dagen balansen!

Ook ontdekten we in de Gasselstraat de sieradenwinkel ‘t Gasseltje, dat niet alleen vol hangt met talloze oorbellen, maar ook met erg leuke kettingen. Natuurlijk ging er eentje met mij mee naar huis. In de Kerkstraat gingen onze hartjes tekeer bij het betreden van Selexyz Adr. Heinen. Een geweldige boekhandel met ruimtes, trappetjes en vensters. Ik nam een boek over Amsterdam mee naar huis. Want je kunt het meisje wel uit de grote stad halen, maar de grote stad niet uit het meisje. Aan het eind van de dag ontdekten we op de valreep nog de Arena, waar onder andere H&M, VILA en New Yorker gevestigd zijn. En zoals je al hebt kunnen lezen, begonnen we de dag met lege handen bij Jan de Groot, maar voor de terugweg in de trein werd er natuurlijk zo’n overheerlijke Bosschebol gekocht om nog even van deze fijne dag te kunnen genieten.

Moe, maar voldoen wachten op de vertraagde trein.

De eerste aankoop deed ik bij Bijou Brigitte.

Afgeprijst jurkje van DEPT.

Gehaakt truitje in een onbestemde kleur.

Last minute deze top op de kop geslagen.

Schrik niet. Het draagt een kroontje.

Afgeprijsde ring gekocht bij Accessorize.

Mijn lievelings(foto)boek!

De lekkerste snoepje van de wereld!

Ben jij al eens in ‘s-Hertogenbosch gesignaleerd?

RSS feed for comments on this post.

 1. Sylvia
  (June 16, 2012)

  ‘s-Hertogenbosch blijft een heerlijke stad, ik kom er regelmatig :) Leuke spulletjes heb je gekocht!

  [Antwoord] 2. dickblogt
  (June 16, 2012)

  De St Jan is mooi, de ring is mooi, de plateauzeaulen ook, maar die lamp staat daar éht niet…. ‘-)

  [Antwoord] 3. Anke
  (June 16, 2012)

  Ik ben er wel eens gesignaleerd ja, maar ik woon er dan ook niet zo heel ver vandaan. Niet dat ik er echt vaak kom, dus de stad ken ik niet echt goed. Plof meestal ook neer bij het/de eerste beste terras/koffientent/lunchroom en kom dan de rest van de middag niet heel veel verder, hahaha ;)

  [Antwoord] 4. Harmke
  (June 16, 2012)

  Hele erge leuke top! Ik vond DEN BOSCH niet zo heel erg leuk. Ging erheen met familie, maar ik vond het vies tegenvallen.

  [Antwoord] 5. Saskia
  (June 16, 2012)

  Ik ben er eens geweest, heel lang geleden. Leuke foto’s meid!

  [Antwoord] 6. Jeske
  (June 16, 2012)

  Ja hoor, kom er wekelijks met de trein langs en elk jaar mei ga ik er heen om een kaarsje op te steken in de Sint Jan (meimaand mariamaand) voor opa en daar plak ik dan altijd wel een shoptripje aan vast.

  [Antwoord] 7. Amber
  (June 16, 2012)

  Zo te zien heb je het erg leuk gehad in ‘mijn’ stad! Volgende keer moet je ook even langs de Jade; een schattig winkeltje vol met kitsch…echt geweldig!

  [Antwoord] 8. Ilse
  (June 16, 2012)

  Oh ow, je hebt de bossche bol verkeerd gegeten. Een echte Bosschenaar eet hem inderdaad uit het vuistje, maar op z’n kop (zodat de slagroom niet kei hard aan de onderkant uitkomt). Ik vrees dus dat je nog een keer terug zult moeten om het goed te doen ;)

  [Antwoord] 9. Tineke
  (June 17, 2012)

  Dat laatste shirtreclame vind ik moooi! Waar heb je die vandaan?

  [Antwoord] 10. Dhini
  (June 17, 2012)

  Gaaf aankopen. Die blouse …verliefd

  [Antwoord] 11. Lauradenkt
  (June 17, 2012)

  Klinkt leuk! Ik ben wel eens in Den Bosch geweest, maar nog nooit om te winkelen.

  [Antwoord] 12. Tirsa
  (June 17, 2012)

  Haha, leuke foto’s! Bedankt voor de tip trouwens! Ik ga echt een keer naar de ijselhallen! Hopen dat daar iet te vinden is (:

  [Antwoord] 13. Lianne
  (June 17, 2012)

  Den Bosch is echt een leuke stad! Ik fiets elke morgen van het station naar mijn werk; bijna precies de route die jij beschrijft: eerst langs Jan de Groot, langs Pink Lemon, dan de Vughterstraat en de Sint Jan. Op de terugweg fiets ik door het kleine straatje met de snoepwinkel. Je foto’s komen me dus behoorlijk bekend voor ;-)

  [Antwoord] 14. Kelly
  (June 17, 2012)

  Je hebt echt hele leuke foto’s. Mijn vriend heeft daar op de hoge school gezeten.

  P.S. Ik heb je een reactie terug gestuurd op mijn site. Liefs!

  [Antwoord] 15. Liliane
  (June 17, 2012)

  Dat wil ik ook nog doen, mijn OV ‘misbruiken’ alleen heb ik het superdruk met afstuderen dusw weet niet of het me nog gaat lukken.
  ‘s Hertogenbosch is inderdaad erg gezellig en leuk. Ik ben er wel vaker gesignaleerd maar kom er eigenlijk niet vaak genoeg.
  Je hebt leuke spulletjes gekocht! Ik vind het haarbandje lekker vrolijk en de top met spijkerstof erg gaaf!

  [Antwoord] 16. Shanti
  (June 17, 2012)

  Jaaa den bosch is een leuke stad:D Die blouse met boven die denim en de rest “gewoon” is trouwens echt super leuk!

  [Antwoord] 17. Veronica
  (June 17, 2012)

  Ik zou me dood moeten schamen als ik op je vraag nee moet woorden. Ik woon er nog geen half uur rijden vandaan. Ik vind den bosch een van de gezelligste steden hier in de buurt.

  [Antwoord] 18. Lyanne
  (June 17, 2012)

  Wat een leuke spulletjes heb je gekocht! Ik hou echt van Den Bosch. Ben er op mijn verjaardag geweest. Het regende toen heel erg, maar het bleef heel gezellig en leuk. :)

  [Antwoord] 19. Indira
  (June 18, 2012)

  Den Bosch is echt super om te winkelen. En daar bij Pink Lemon ga ik altijd high-tea-en!

  [Antwoord] 20. Desiree
  (June 18, 2012)

  Oeh, ik wil ook altijd nog eens een dagje Den Bosch doen. Ben er nooit aan toe gekomen, ondanks dat ik er een half jaar stage heb gelopen (oké, dat was wel zes jaar geleden…) Leuke foto’s weer!

  [Antwoord] 21. jennn
  (June 19, 2012)

  Leuke stad idd, ik kom er ook wel eens :) Geweldige ketting heb je gekocht!

  [Antwoord] 22. Annet
  (June 19, 2012)

  Geweldig! Jullie hebben vast enorm genoten! Leuk zo’n logje vol met foto’s. Ik zeg: vaker doen! Ik ben wel eens in ‘S Hertogenbosch geweest,maar alleen voor een symposium haha..

  [Antwoord]Laat ook een bericht achter